Gehoor

Luidspreker in het oor hoortoestelMoet u het volume van de TV hoger zetten? Hoort u wel, maar begrijpt u niet altijd wat anderen zeggen? Vindt u het lastig om gesprekken op drukke plaatsen te volgen? Moet u vaak om herhaling vragen? Het zijn misschien tekenen van gehoorverlies.

Gehoorverlies is niet ongewoon en is niets om bang voor te zijn. Wij zijn er om u te helpen.

De statistieken liegen niet: u bent niet de enige met gehoorverlies. Ongeveer 16% van de wereldbevolking heeft last van gehoorverlies en circa 1 op de 3 mensen boven de 60 heeft gehoorverlies.

Slechthorendheid gaat samen met:

Slechthorenden met hoortoestellen hebben vaak een betere relatie met familie en vrienden, positievere gevoelens over zichzelf, voelen zich mentaal gezonder, onafhankelijker en zekerder. Ze hebben vaker een grotere zelfredzaamheid, de communicatie verbeterd en het sociaal functioneren verbeterd.

Een hoortoestel kan steeds vrijblijvend uitgetest worden op proef, mits een voorschrift van een NKO-arts. De proefperiode duurt gemiddeld een 6-tal weken.

Maak vrijblijvend een afspraak om uw gehoor te controleren en om professioneel advies in te winnen over hoortoestellen, hoorhulpmiddelen, tinnitus of gehoorbescherming.

Waarvoor kunt u allemaal bij ons terecht? 

Als audioloog werk ik volledig op zelfstandige basis. Ik ben niet verbonden aan een firma of aan een ziekenfonds, ik werk volledig onafhankelijk. Hierdoor kan ik de best mogelijke oplossing voor u selecteren. 

Ook begeleid ik u graag bij het aanvragen van terugbetaling voor hulpmiddelen bij verschillende instanties indien u daar recht op zou hebben. (Hier zijn strikte voorwaarden aan verbonden). 

 

Voor meer informatie over het gehoor, hoortoestellen, hulpmiddelen, ...  kan u ook terecht op www.hoorcentrummaes.be

Op deze website vindt u een overzicht van alle mogelijkheden die  aanbieden. Indien er nog onduidelijkheden zijn, kunt u mij ook steeds contacteren. 

Renate Maes

0499/22 47 63

renate@groepspraktijk-vitama.be