Psycholoog  Lisa Vanhoutte

Persoonlijke contactgegevens

Adres
Minneplein 8
8900 Ieper
Email lisa@groepspraktijk-vitama.be
Telefoon 0474/ 66 65 12

Wat is een klinisch psycholoog?

Een psycholoog of psychologe is een professioneel deskundige in de psychologie; de wetenschap die zich bezighoudt met het innerlijk leven (denken, voelen en streven) en het gedrag van de mens.

U kan terecht bij een psycholoog indien u specifieke klachten heeft of eerder een algemeen gevoel van ontvredenheid. Eerst wordt er een verkennend gesprek ingepland waarin we kennis maken met elkaar. We toesten af wat begeleiding voor u kan betekenen en welk hulp voor u nuttig kan zijn. 

Tijdens de gesprekken verkennen we uw gevoelens, gedachten en gedragingen zodat we samen tot een oplossing kunnen komen. De begeleiding gebeurt op uw eigen tempo en ritme. Als psycholoog ben ik gebonden aan het beroepsgeheim en alles wat verteld wordt, blijft dus vertrouwelijk. 

Wie kan bij een klinisch psycholoog terecht?


Mensen met specifieke lichte tot ernstige klachten of een algemeen gevoel van ontevredenheid kunnen er terecht (bijvoorbeeld: angst, paniek, relationele problemen, zelfbeeld, zelfvertrouwen, stress, burn-out, assertiviteit, middelenmisbruik-en verslaving). Elke klacht telt. Samen met u gaan we op zoek naar verschillende therapeutische technieken om aan de klacht(en) te werken.

Soms raken we in het leven danig met onszelf in de knoop. Een uitweg vinden lijkt een haast onmogelijke opdracht te zijn geworden. Door het aanbieden van een luisterend oor probeer ik graag samen met jou op zoek te gaan naar hoe jij jouw leven terug volop in eigen handen kan nemen.

Aangeboden diensten:

  • Individuele begeleiding kinderen, jongeren en volwassenen
  • Testonderzoek kinderen: afname intelligentie- en/of aandacht- en concentratietest (in kader van onder andere terugbetaling logopedie)

 

Alle teamleden